2024-03-18

Основні принципи та Закони реклами

Так, так, і в рекламних повідомленнях існують закони та правила, і їх досить багато, які не варто порушувати і за які рекламодавець несе відповідальність. Дуже часто ми чуємо: «да що такого, це ж просто реклама», вигуки невдоволених клієнтів, які не хочуть вносити правки в макети, змінювати сюжети, редагувати текст. Варто розуміти, що ми безпосередньо впливаємо на споживачів реклами, і кожне повідомлення має відповідати законам, які створені та прописані відповідальними органами.

Хочемо звернути увагу на найбільш «порушувані» закони, з якими ми часто зіштовхуємся:

     -     Порушення права інтелектуальної власності та авторського права – заборонено використовувати назви міжнародних організацій, державних органів і ін. без їх офіційної згоди. Використання фото людей, картинок, музики має бути підтверджено письмовою згодою, або використане з безкоштовних джерел.

     -     Мова реклами є державна мова – і навіть використання англійської мови це теж порушення. При написанні назви бренду, компанії, торгової марки латиницею вона має бути зареєстрована саме цією мовою в спеціальних органах;

     -     Товари та послуги, які підлягають сертифікації: замовником мають бути надані відповідні копії сертифікатів.

     -     Заборонено рекламувати послуги ворожіння та гадання!;

     -     Ціни на товари та послуги зазначаються виключно у гривні;

Ще безліч законів та правил існує саме в підготовці дизайн макету для розміщення реклами. Наприклад, при використанні Акційних пропозицій обов’язковим є вказати строки проведення акції, умови та місце проведення, при написанні телефонів прописати тарифікацію дзвінків. Також безліч правил при умовах розміщення соціальної реклами.

Отже, найкращим варіантом буде звернутися до спеціалістів, погодити всі нюанси рекламного сюжету та підготувати дизайн, який буде повністю дотримуватися законів.

Це не наша забаганка, або примха менеджера направлення, ми дотримуємся законів та намагаємося допомогти нашим клієнтам розмістити рекламне повідомлення без штрафних санкцій. 



Оценка : 0 из 5 ( 0 голосов)